Volkorenpasta met biefstukreepjes
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Kook de volkorenpasta volgends de aanwijzingen op de verpakking. Net als de andere pasta, is ook volkorenpasta goed zelf te maken. Het is wel een klus, een stevig deeg, maar dan kom je wel goed voor de dag. Maak een marinade van de ketjap, peper, limoensap, peterselie, koriander en de paprikapoeder. Laat deze smaken bij elkaar oplossen en voeg vervolgens de olie toe. Snijd het rundvlees in reepjes. Mijn voorkeur gaat altijd uit naar het kopen van hele stukken vlees om het vervolgens zelf in de gewenste stukken te snijden. Laat het vlees even in de marinade staan. Snijd de ui, knoflook, paprika, courgette en oesterzwammen in gelijke stukken. Verhit een eetlepel olijfolie in een wok, bak hierin de ui en knoflook ven kort aan. Voeg de rundvleesreepjes (met marinade) en de groenten toe en roerbak daarna alles kort tot de groente beetgaar is en de rundvleesreepjes rosé. Voeg tenslotte de (soja) kookroom toe en de volkorenpasta.
Ingrediënten
- 350 g volkorenpasta (penne)
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 gele paprika
- courgette
- 1 bakje oesterzwammen
- 1 pakje soja kookroom
- 400 g biefstuk
- 1 el paprikapoeder
- beetje vers geraspte gember
- verse koriander
- verse peterselie
- sap van 1 limoen
- peper uit de moklen
- 1 el ketjap
- 2 el olijfolie
Receptnummer: 334