Farfalle met kastanjechampignons, spruitjes en spekjes
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Kook de farfalle volgens de instructie op de verpakking gaar. Maak de spruitjes schoon en kook ze 15 minuten beetgaar. Was de bladspinazie en laat uitlekken. Snijd de uien in halve ringen. Bak de spekblokjes krokant in 1 eetlepel boter. Schep ze uit de pan op een bord met keukenpapier. Doe de rest van de boter en olijfolie in de pan en bak de uien 5 minuten op hoog vuur. Zet dan het vuur zacht en laat nog 10 minuten zachtjes bakken. Voeg nu de bladspinazie toe en schep door de pan. Giet de farfalle af en laat even uitlekken. Doe de pasta in de pan bij de uien met de spruitjes en de spekjes. Voeg de crème fraîche toe en schep alles goed om. Breng op smaak met royaal versgemalen peper. Garneer met Parmezaanse kaas en fijngehakte peterselie.
Ingrediënten
- 300 gr kleine spruitjes
- 200 gr bladspinazie
- 2 uien
- 4 el fijngehakte peterselie
- 150 gr spekblokjes
- 75 gr Parmezaanse kaas
- 4 el crème fraîche
- 2 el boter
- 300 gr farfalle
- 2 el olijfolie
Receptnummer: 3334
Reageren
Meer smakelijke recepten
Haal de biefstukken 1 uur van tevoren uit de koelkast. Bestrooi ze met wat peper en de fijngehakte rozemarijn. Kook de spruitjes 3 minuten voor en laa...
Kook de farfalle gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. En giet deze af. Voeg een beetje olijfolie toe om te zorgen dat het niet aan elk...
Giet 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak hierin de helft de plakjes knoflook aan. Voeg dan meteen de tomaatblokjes toe en laat 10 minuten inkoken ...