Spaghetti bolognese met rundergehakt en basilicum
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Giet 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak hierin de helft de plakjes knoflook aan. Voeg dan meteen de tomaatblokjes toe en laat 10 minuten inkoken tot een dikke saus. Kook de spaghetti volgens de verpakking gaar. Snijd de uien, bleekselderij en winterwortel in blokjes. Roerbak deze 5 minuten in de rest van de olijfolie. Voeg dan het rundergehakt en de rest van de knoflook toe en bak 5 minuten mee. Blus af met de rode wijn. Voeg de ingekookte tomatensaus en de blaadjes van 4 takjes basilicum toe. Laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met versgemalen zeezout en peper. Schep tenslotte de spaghetti erdoor. Garneer met de rest van de basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.
Ingrediƫnten
- 350 gr rundergehakt
- 2 uien
- 4 stengels bleekselderij
- 1 winterwortel
- 4 teentjes knoflook in plakjes
- 6 takjes basilicum
- 300 gr spaghetti
- 2 blikken tomaatblokjes
- 6 el olijfolie
- 1 glas rode wijn
Receptnummer: 3331
Reageren
Meer smakelijke recepten
1. Schil de bospeentjes met een dunschiller en schaaf daarna in de lengte lintjes van de bospeentjes. Snijd de lintjes in de lengte door. Doe ze over ...
Kook de spaghetti beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Verwijder verwelkte bladeren en de stronk van de andijvie en hak de bladeren grof....
In braadpan gehakt in 1 el olie bruin en rul bakken. Gehakt uit de pan scheppen. In bakvet met 1 el extra olie ui en paprika 5 min. zachtjes bakken, r...