Steak met zeezout en Vlaamse friet
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 2 personen - 20 minuten
Bereiding
Laat de steak 30 minuten op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200ºC. Strooi de Vlaamse friet op een met bakpapier beklede bakplaat. Hak de rozemarijnnaaldjes fijn. Besprenkel de friet met de olijfolie en strooi de rozemarijn erover. Hussel alles goed door elkaar. Bak de friet in 20 minuten goudbruin. Verwarm de boter en de olijfolie in een koekenpan en wacht tot de boter kleurt. Voeg dan de steak toe en bak hem 4 minuten aan één kant bruin. Schuif de pan constant heen een weer. Draai de steak om en bak 3 minuten op de andere zijde. Schep daarbij met een lepel steeds het bakvet over de steak. Leg op een plank een stuk bakpapier en leg de gebakken steak erop. Schep hier de frieten omheen. Schep de steakjus erover. Hak de peperkorrels fijn en bestrooi de steak met de peper grof zeezout. Zo ook de Vlaamse frieten. Zet er een bakje mayo bij en geniet.
Ingrediënten
- 1 grote steak, bijvoorbeeld entrecote of ribeye
- 60 gr roomboter
- 2 el olijfolie
- 12 el zwarte peperkorrels
- 1 zak Vlaamse ovenfriet
- 2 el olijfolie
- 3 takjes rozemarijn
- grof zeezout
- mayonaise
Receptnummer: 3328
Reageren
Meer smakelijke recepten
Haal de biefstukken 1 uur van tevoren uit de koelkast. Bestrooi ze met wat peper en de fijngehakte rozemarijn. Kook de spruitjes 3 minuten voor en laa...
Snijd het vlees in blokjes en de champignons in vieren. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verhit de boter in een pan en fruit de ui en kno...
Grillen van de steaks Haal de steaks een uur van tevoren uit de koelkast en smeer vlak voor het grillen in met olijfolie. Grill de steaks op het barb...