02125f1d2fe749bd40fbc2d6f55c911d1e915561ehttps://www.lekkermakkelijk.nl

Runderlapjes met pompoen, kaneel en zwarte olijven

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 20 minuten

Bereiding

Snijd de uien in dunne halve ringen. Snijd het rundvlees in grote stukken. Smelt 50 gram van de boter in een braadpan en bak de uien 5 minuten op hoog vuur aan. Zet het vuur laag en laat de uien nog 10 minuten zachtjes bakken. Schep ze uit de pan op een bord. Voeg nu de rest van de boter toe en laat de boter bruin worden. Bak het rundvlees rondom bruin. Voeg dan de rozemarijn, kaneelstokjes, laurierblaadjes, kruidnagels en zwarte peperkorrels toe. Bak de specerijen 5 minuten mee. Voeg dan de tomatenblokjes, de rode wijn toe en een glas water toe. Verkruimel het bouillontablet erover en breng aan de kook. Zet het vuur zacht en laat het 2 uur zachtjes stoven. Schep het vlees zo nu en dan om. Snijd de pompoen in blokjes. Voeg nu de blokjes pompoen, olijven, knoflook en gebakken uien toe. Breng opnieuw aan de kook. Laat de runderlapjes nog 25 minuten zachtjes verder stoven. Lekker met geroosterde pastinaak en quinoa.

Ingrediënten

  • 1 kleine pompoen
  • 100 gram olijven
  • 4 teentjes knoflook in plakjes
  • 2 uien
  • 800 gr runderlappen
  • 75 gr boter
  • 2 takjes rozemarijn, 2 kaneelstokjes,
  • 4 laurierblaadjes, 6 kruidnagels,
  • 6 zwarte peperkorrels
  • 1 blik tomaatblokjes
  • 1 glas rode wijn
  • 1 runderbouillontablet

Receptnummer: 3319


Reageren


Meer smakelijke recepten

Geroosterde pompoen met couscous

Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes. Rasp de gemberwortel en knoflook tot ieder 1 theelepel. Kook de couscous ...

Gevulde groentesoep met soepvlees en paddenstoelen

Was alle groenten en schil de aardappel, knolselderij, winterwortel en uien. Snijd alle groenten in blokjes behalve de winterwortel, snijd die in plak...

Stoofvlees met pastinaak en peer, kastanjechampignons op krokant bladerdeeg en veldsla

Laat de runderlappen op kamertemperatuur komen en bestrooi ze met versgemalen peper en zout. Schil twee peren en snijd ze in parten de andere drie per...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18