Gevulde groentesoep met soepvlees en paddenstoelen
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Herfst - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Was alle groenten en schil de aardappel, knolselderij, winterwortel en uien. Snijd alle groenten in blokjes behalve de winterwortel, snijd die in plakjes. Smelt de boter in een grote braadpan voeg de dragon en alle gesneden groenten toe. Roerbak de groenten 5 minuten. Zet dan het vuur laag en laat het 10 minuten zachtjes stoven. Doe de krachtbouillon en tomaatblokjes in een soeppan. Vul het glas van de pot krachtbouillon 3 x met water en voeg bij de soep. Voeg ook de gebakken groenten toe en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Snijd de shiitakes in plakjes en voeg ze bij de soep. Breng de soep op smaak met Maggi en versgemalen peper. Bestrooi voor serveren de soep met veel peterselie. Lekker met stokbrood en kruidenboter.
Ingrediënten
- 12 pompoentje
- 1 grote zoete aardappel
- 12 knolselderij
- 2 uien
- 2 winterwortels
- klein stukje rode kool
- 1 el dragon
- 50 gr boter
- 1 pot rundvlees krachtbouillon
- met soepvlees
- 1 blik tomaatblokjes
- 100 gr shiitakes of andere paddenstoelen
- 4 el fijngehakte peterselie
- Maggi
Receptnummer: 3316
Reageren
Meer smakelijke recepten
Was de peren, halveer ze en verwijder de klokhuizen. Snijd in partjes. Snijd de ui in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de spekblokje...
Breng 250 gr schenkel of soepvlees met 2 liter water aan de kook (geen zout toevoegen). Doe geen deksel op de pan. Schep met een schuimspaan het schui...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de plakjes ham erop. Bestrijk de ham aan beide zijden met olijfolie. Bak de ...