Warme carpaccio van witvisfilet
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter
Bereiding
Rasp de helft van de citroenschil in de olijfolie. Hak de kervel fijn en meng dit samen met een snufje zout en peper door de citroenolie. Met een staafmixer kan ook. Kies een witvissoort wat ruim verkrijgbaar is. In dit recept heb ik kabeljauw gebruikt. Snijd de vis in dunne plakjes en leg deze netjes in een cirkel op de borden. Snijd de avocado rondom in waardoor je de twee helften van elkaar los kunt draaien. Pel de schil, of lepel de avocado voorzichtig uit. Snijd de avocado in partjes. Schil de biet en snijd ook deze in partjes. Verwijder het buitenste blad van de ijsbergsla, laat de stronk eraan zitten en snijd hem in parten. Bak de sla in een drupje olijfolie in een hete pan met antiaanbaklaag aan 2 kanten kort aan. Na het bakken op smaak brengen met vers gemalen peper. Zet de borden met de visfilet ongeveer 1 Ć” 2 minuten in de heteluchtoven op 210 graden. Besprenkel de halfgare lauwwarme visfilet met de kervel-citroenolie. Variatietip: vervang de witvis en bietjes door tonijn en beetgare sperziebonen.
Ingrediƫnten
- 400 g witvisfilet (kabeljauw)
- halve krop ijsbergsla
- 1 avocado
- 1 gekookte rode biet
- 2 el olijfolie
- 2 el verse kervel
- 1 citroen
- snufje peper en zout
Receptnummer: 330