Rijstsalade met verse ananas en kip
Lunchgerecht - Zomer - 6 personen - 20 minuten
Bereiding
1. Kook de rijst volgens de verpakking klaar en laat afkoelen. Breng de kippenbouillon met de laurierblaadjes en citroen aan de kook en pocheer hierin de kipfilets in 15 minuten gaar. Laat in de bouillon afkoelen. 2. Snijd de ananas in de lengte door. Snijd de harde kern eruit, gooi weg en snijd het vruchtvlees in stukjes. Hol de ananas verder uit met een lepel. Vang het sap op. Meng het ananassap, stukjes ananas, de rozijntjes, de olijfolie en de fijngehakte lente-uitjes door de rijst. Breng met op smaak met zout en peper. 3. Vul de uitgeholde ananas met de rijstsalade. Zet ze op een mooie schaal. Snijd de gepocheerde kipfilet in plakken en schik ze dakpansgewijs naast de gevulde ananas. 4. Meng de mayonaise, crème fraîche, mangochutney en curry poeder tot een dikke saus en lepel deze over de kipfilet. Lekker met een glas rosé en gegrild brood.
Ingrediënten
- 3 kipfilets
- 1 liter kippenbouillon
- 2 laurierblaadjes
- 2 plakjes citroen
- 250 gr basmati rijst
- 1 verse ananas
- 50 gr rozijntjes
- 4 el olijfolie
- 4 lente-uitjes
- 8 el mayonaise
- 4 el crème fraîche
- 3 el mangochutney
- ½ el curry poeder
Receptnummer: 3296
Reageren
Meer smakelijke recepten
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak de kipfilet rondom bruin. Voeg 2 dl water en ...
Verwarm de oven voor op 180oC graden. Kook de rijst gaar in de bouillon volgens de instructie op de verpakking. Snipper de ui, pers de knoflook fru...
Kook de eieren in een pan met water in circa 10 minuten hard. Giet de eieren af, laat ze schrikken en pel ze. Snijd de witte kool in dunne reepjes, sc...