Watermeloentaart met feta, zonnebloempitten en komijndressing
Lunchgerecht - Zomer - 6 personen - 20 minuten
Bereiding
1. Snijd de meloen in 6 dikke plakken en verwijder naar wens de schil. 2. Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan knapperig. Bak de trostomaat met tak in wat olijfolie op zacht vuur. 3. Maak een dressing van de olijfolie, komijnzaadjes, limoensap, munt en koriander. Breng op smaak met versgemalen zeezout en peper. 4. Bouw de meloentaart op. Leg een plak watermeloen in een diepe schaal, bestrooi elke plak met de geroosterde zonnebloempitten, kruimel er wat feta over en sprenkel er wat dressing over. Ga zo door tot alle meloen op is. Strooi op de bovenkant ook zonnebloempitten de rest van de feta en garneer met de takken gebakken trostomaat en een toef basilicum.
Ingrediënten
- 1 watermeloen
- 150 gr zonnebloempitten
- 200 gr romige feta
- 2 takken kleine trostomaatjes
- 8 el olijfolie
- 2 tl fijngehakte komijnzaadjes
- sap van 2 limoentjes
- 4 el verse fijngehakte koriander
- 2 el fijngehakte munt
- 3 takjes verse basilicum voor de garnering
Receptnummer: 3292
Reageren
Meer smakelijke recepten
Hak de helft van de walnoten grof en rooster ze samen met de rest van de walnoten in een koekenpan ‒ schep af en toe om. Haal de blaadjes van de wit...
Snijd een grote plak watermeloen van ruim 1 centimeter dik en verwijder de schil. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel deze over de plakken melo...
Rooster de pittenmix goudbruin in een droge koekenpan. Snijd de watermeloen in 6 plakken. Snijd de ui in dunne halve ringen. Meng ze met het sap van e...