Kippenbouten met laurier, olijven en sinaasappel
Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 40 minuten
Bereiding
1. Bestrooi de kippenbouten royaal met zout en peper. Smelt de boter in een grote braadpan. Bak hierin de kippenbouten aan tot ze goudgeel zijn. 2. Snijd de sinaasappels in kwarten en bak ze mee met de kip. Voeg de laurierblaadjes, de sherry en de olijven toe. Laat 40 minuten zachtjes stoven en draai de bouten af en toe om. 3. Serveer met stokbrood en een groene salade.
Ingrediënten
- 4 kippenbouten
- 2 sinaasappels
- 50 gr zwarte olijven
- 6 blaadjes laurier
- 4 el sherry
- 70 gr boter
Receptnummer: 3290
Reageren
Meer smakelijke recepten
Geroosterde kippenbouten uit de oven met gepofte knoflook, salie, druiven en pruimen
Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed het bak blik met bakpapier. Leg de kippenbouten er in en bestrooi ze royaal met zout en peper en citroenrasp....
Kuikenbouten uit de oven
Oven voorverwarmen op 200 °C. Kuikenbouten licht bestrijken met 1 el olie en bestrooien met zout en peper. Kuikenbouten in de braadslede of op de bak...