Tortilla met spinazie
Hoofdgerecht - Zomer - 6 personen - 30 minuten
Bereiding
1. Schil de aardappels en snijd ze in stukjes van 2-3 cm. Bak de stukjes aardappel 20 minuten in de olie en voeg na 15 minuten de fijn geraspte ui en knoflook toe. 2. Roerbak de spinazie in een andere pan en laat goed uitlekken in een vergiet. Klop de eieren los met een vork en maal er flink wat zout en peper over. Voeg de gebakken aardappel toe en laat 10 minuten staan. 3. Verwarm de pan opnieuw en schenk het aardappel/ei mengsel erin. Verdeel de spinazie erover. Laat 5 minuten op halfhoog vuur bakken. Zet dan het vuur laag en bak verder 15 minuten tot het ei gestold is. 4. Haal de pan van het vuur en leg er een groot bord op. Keer de tortilla om en voeg extra olie aan de pan toe. Bak nogmaals 10 minuten op zacht vuur. 5. Snijd de citroen in plakken. Draai met behulp van een groot bord de tortilla om op een mooie plank met bakpapier. Garneer met de plakken citroen en de gamba’s.
Ingrediënten
- 200 gr gekookte gamba’s
- 1 kg vastkokende aardappelen
- 1 ui
- 300 gr spinazie
- 2 teentjes knoflook in plakjes gesneden
- 6 eieren
- flinke laag olijfolie om de aardappels te bakken
- 2 citroenen in plakjes
Receptnummer: 3288
Reageren
Meer smakelijke recepten
Snijd het brood in plakjes van 1,5 cm dik. Meng de olijfolie met de uitgeperste knoflook en het zout en leg het brood hierin. Doe de broodjes e...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Was de pompoentjes goed schoon en droog ze af. Halveer ze in de lengte haal de pitten eruit en leg ze op een met bak-p...