Plat de légumes
Lunchgerecht - Zomer - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Een gezonde en lekkere mediterrane schotel met verse groentes, stukjes witvis en ei, vers gebakken stokbrood en olijfolie en aioli om te dippen. De kabeljauwfilet kun je in circa 8 minuten koken in visbouillon, de eitjes in 3 minuten en de kooktijd van de krieltjes is circa 7 minuten koken. De groentes wassen, uit laten lekken en snijden, een mooie schotel of groot bord om te serveren en versgemalen peper voor de liefhebber. Zo kun je eindeloos variëren.
Ingrediënten
- 1 groene paprika
- 1 rode ui
- 100 gr krieltjes
- 1 citroen
- 1 komkommer
- 4 wortelen
- 2 stengels bleekselderij
- blaadjes kropsla
- artisjokharten
- 200 gr kabeljauwfilet
- 4 eieren
- aioli
- olijfolie
- stokbrood
- versgemalen peper
Receptnummer: 3282
Reageren
Meer smakelijke recepten
Schil de aardperen en de knolselderij en snijd in stukken. Neem een grote braadpan. Snipper de ui en fruit die samen met de fijngehakte gember en komi...
Verwarm de oven voor op 200 °C of zorg dat de bbq roodgloeiend is. Verpak elke aardappel in aluminiumfolie en pof deze circa 45 minuten in het midden...
Snijd de worstjes in stukjes van circa 3 cm. Snijd de uien in grote parten en de paprika in grove stukken. Veeg de champignons schoon met keukenpapier...