Waldkorn bol met kaas en gegrilde courgette
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Lunchgerecht - Winter - 4 personen - 15 minuten
Bereiding
Was de courgette en dep deze droog met een stukje keukenpapier. Haal de beide uiteinden eraf en snijd met een scherpe kaasschaaf lange dunne plakken. Smeer de plakken aan één kant in met de olijfolie. Grill in een gloeiend hete pan de plakken in twee minuten gaar. Een minuut recht en een minuut even gedraaid voor het ruitje. Laat de courgette vervolgens afkoelen. Bestrooien met grof zout en peper. Snijd de olijven, de zongedroogde tomaat en de koriander grof. Bak de Waldkornbol even kort in een hete oven om lekker krokant te worden. Met een beetje water aan de buitenkant heb je gegarandeerd resultaat. Snijd de bollen door, beleg de bollen met de plakken kaas, de gegrilde courgette en strooi de tomaat, olijven en koriander op de courgette. Deksel erop en zo op de plank serveren. Kan niet mooier, puur natuur.
Ingrediënten
- 4 bruine Waldkornbollen
- 1 courgette
- 8 plakken Jisper kaas
- 16 groene olijven
- 8 zongedroogde tomaten
- koriander
- snufje zout en peper
- 2 el olijfolie
Receptnummer: 328