0284598b0c43b39305730a3747e3a8777bcebf95dhttps://www.lekkermakkelijk.nl

Risotto rosso met geroosterde druiven

Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 45 minuten

Bereiding

1. Verwarm de oven voor 200ºC. Doe de druiven in een ovenschaaltje en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Maal er zout en peper over. Rooster ze 15 minuten in de oven. 2. Snipper de ui en bak deze in een diepe koekenpan aan. Voeg de risottorijst toe en de hele takjes rozemarijn. Bak de risotto rijst tot alle rijst met een laagje olijfolie bedekt is. Blus af met 200 ml warme vleesbouillon. Kook de risotto op halfhoog vuur tot de bouillon is verdampt. Voeg nu 200 ml rode wijn toe en kook deze ook in. Herhaal het proces drie keer tot de rijst beetgaar is. 3. Verhit een grillpan op een hoog vuur. Grill de biefstukjes aan iedere zijde 2 minuten. Haal ze uit de pan en laat 3 minuten rusten Voeg de geperste knoflook, mascarpone en de Parmezaanse kaas aan de risotto toe en schep voorzichtig om. 4. Snijd de biefstukjes in plakken. Schep de risotto rosso in 4 borden en verdeel er de plakjes biefstukjes op. Garneer met de gebakken druiven. Serveer met extra Parmezaan.

Ingrediënten

  • 300 gr rode druiven
  • 1 ui
  • 300 gr risottorijst
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 400 ml rode wijn
  • 400 ml vleesbouillon
  • 2 teentjes knoflook uit de pers
  • 2 el mascarpone
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • 2 biefstukjes

Receptnummer: 3272


Reageren


Meer smakelijke recepten

Parelgort risotto met aubergine

Bereiding aubergine: Snijd de aubergine in de lengte door. Prik in de gesneden kant met een vork gaatjes. Besprenkel de aubergine met olijfolie en ee...

Risotto met lentegroenten en garnaaltjes

Snipper de sjalotten. Schraap de worteltjes en snijd in plakjes. Peultjes schoonmaken. Wijn in steelpannetje zachtjes verwarmen. Fruit de sjalotten in...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18