Erwtensoep
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Lunchgerecht - Winter - 4 personen - 35 minuten
Bereiding
Spliterwten wassen. Erwtensoeppakket en spliterwten met zout en peper aan de kook brengen in een grote pan met 1 1/2 liter water. Ca. 40 min. laten koken onder af en toe roeren. Soep nog 20 min. laten koken. Water opzetten voor de rookworst en volgens instructie op de verpakking verwarmen. Soep over vier borden verdelen. Roggenbrood besmeren met boter of mosterd en beleggen met katenspek.
Ingrediënten
- 500 g spliterwten
- 400 g erwtensoeppakket
- 2 el zonnebloemolie
- 125 g katenspek
- 500 g roggenbrood
Receptnummer: 326
Reageren
Meer smakelijke recepten
Knolselderij en aardappelen schoonmaken en in stukjes snijden. Prei en ui in ringen en winterwortel in schijfjes snijden. Vul een grote pan met 1,5 li...
Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg alle groenten in een ruime ovenschaal. Schenk de helft van de olie erover en bestrooi met peper en zout, en event...
Neem een basistomatensoep en leng deze volgens de gebruiksaanwijzing op de pot aan met water. Soepgroenten toevoegen en soep aan de kook brengen. Vuur...
Worst verwarmen volgends de instructie op de verpakking. Prei in stukjes snijden. Wortel schoonmaken, wassen en in blokjes snijden. In soeppan olie ve...