Courgette tagliatelle met citroen, geroosterde kerstomaatjes en mozzarella
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Lente - 4 personen - 40 minuten
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Plaats de takken kerstomaatjes in een ovenschaaltje en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi met zeezout en peper. Rooster de tomaatjes 7 minuten voor en haal ze uit de oven. 2. Schaaf van de gewassen courgettes over de lengte brede linten. Snijd de linten in de lengte doormidden zodat je een soort van brede tagliatelle hebt. Bestrooi de linten courgette met peper en zout en laat ze in een vergiet 10 minuten uitlekken. 3. Rasp ondertussen de gewassen citroen. Klop een dressing van 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroenrasp, sap van een halve citroen en een 1 theelepel honing. Maal er versgemalen zeezout en peper naar smaak over. Schep de citroendressing door de courgette tagliatelle. 4. Schep de takken kerstomaatjes uit de ovenschaal en schep hierin de courgette tagliatelle. Scheur de bollen mozzarella in stukken en verdeel over de courgette. Leg hierop weer de takken kerstomaatjes. Zet de ovenschaal nogmaals 8 minuten in de oven op 200ºC. 5. Haal de courgette tagliatelle uit de oven. Schaaf er pecorino of Parmezaanse kaas over en bestrooi met de rest van de citroenrasp en blaadjes basilicum.
Ingrediënten
- 2 grote courgettes
- 2 takken met kerstomaatjes
- 2 bollen buffalo mozzarella
- 1 klein citroentje
- 6 el olijfolie
- 1 tl honing
- 4 takjes verse basilicum
- Stukje pecorino of Parmezaanse kaas
- Extra: ovenschaal bekleed met bakpapier
Receptnummer: 3257