Lentegroenten in vinaigrette met crispy kip en ei
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Lunchgerecht - Lente - 4 personen - 40 minuten
Bereiding
1. Schil de bospeentjes met een dunschiller en snijd ze in de lengte door. Verwijder de taaie draden van de bleekselderij en snijd ze ook in de lengte door. Snijd de preitjes tenslotte ook in de lengte door en was ze goed. 2. Leg de gesneden groenten in een grote braadpan waar ze in passen. Voeg de laurierblaadjes, takjes tijm, witte wijn en olijfolie erbij en voeg eventueel nog water toe tot ze net onderstaan. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes trekken. Zet het vuur uit en laat afkoelen in het kooknat. 3. Maak ondertussen de crispy kip. Scheur het brood in stukjes en doe ze in de keukenmachine, draai er broodkruim van en meng de paneermeel erdoor. Snijd de kip in repen en bestrooi ze met zout en peper. Zet 3 diepe borden klaar, strooi in een de bloem, in de ander broodkruimels en in de laatste de losklopte eieren. Wentel de repen kipfilet eerst door de bloem dan door het ei en tenslotte door het broodkruim. Verwarm de boter en olijfolie in een braadpan en bak hierin de repen kipfilet. Aan iedere zijde 5 minuten tot ze gaar en crispy zijn. 4. Schep de groentes naast elkaar op een mooie schaal en besprenkel met wat extra olijfolie en maal er wat peper en zout over. Leg de crispy kip erop met de gepelde en gehalveerde hardgekookte eitjes. Lekker met wat mosterd en een glaasje witte wijn.
Ingrediënten
- ½ bos wortelen
- 6 stengels bleekselderij
- 3 jonge prei
- 4 laurierblaadjes
- 4 takjes tijm
- 250 ml witte wijn
- 4 el olijfolie
- 500 ml kippenbouillon
- 2 kipfilets
- 5 el bloem
- 2 losgeklopte eieren
- 4 sneetjes oud witbrood
- 4 el paneermeel
- 4 el boter en 2 el olijfolie om te bakken
- 4 hardgekookte scharreleieren
Receptnummer: 3246