Paas pasteitjes met eiragout
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Lente - 4 personen - 40 minuten
Bereiding
stap 1. Maak eerst de eiragout, kook de eitjes hard, pel ze onder koud stromend water en hak ze fijn. stap 2. Verwarm de oven voor op 190ºC. Rol de plakjes bladerdeeg een beetje uit zodat je er 2 rondjes van 7 cm per plakje deeg kunt uitsteken. Steek er totaal 16 rondjes uit. Leg 4 rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork allemaal gaatjes in de bodems en bestrijk ze met wat eigeel. Steek nu met het vormpje van 4 cm in het midden van alle uitgestoken cirkels van 7 cm een kleiner rondje. Nu heb je 12 ringen. Leg op elke bodem drie ringen op elkaar. Kwast elk ring in met wat eigeel. Nu heb je vier bakjes. Schuif ze in de oven en bak ze in 20 minuten goudbruin. stap 3. Maak ondertussen een roux, smelt de boter op halfhoog vuur in een grote koekenpan, voeg in één keer de bloem toe. Blijf stevig doorroeren tot er een bal deeg ontstaat. Voeg beetje bij beetje onder stevig roeren de bouillon toe en ga door tot een dikke saus. Roer de kerriepoeder, nootmuskaat en mosterd erdoor. Laat de saus op zacht vuur 6 minuten gaar worden, blijf af en toe roeren. Voeg de crème fraîche, citroensap en de fijngehakte eieren toe. Breng op smaak met zout en peper. stap 4. Vul de krokante bladerdeeg bakjes met de eiragout en garneer met tuinkers. Lekker erbij, een groene salade met beenham.
Ingrediënten
- 8 scharreleieren
- 2 eidooiers losgeklopt met 1 el water
- 1 pakje roomboter bladerdeeg
- 50 gr boter
- 50 gr bloem
- ½ ltr kippenbouillon
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl versgeraspte nootmuskaat
- 2 tl mosterd
- 100 gr crème fraîche
- 2 el citroensap
- 1 bakje tuinkers
- Extra: 2 ronde uitsteekvormpjes van 7 cm en 4 cm, bakpapier
Receptnummer: 3244