Brunchsoepje met rijst en ei
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Lente - 4 personen - 40 minuten
Bereiding
stap 1. Breng de kippenbouillon met de rijst aan de kook, zet het vuur zacht en laat 20 minuten zachtjes koken. Snipper de ui en bak in 4 eetlepels olijfolie aan. Voeg de gember, kurkuma, knoflook, sambal, de fijngehakte koriander steeltjes en vissaus erbij en bak kort mee. Voeg dit bij de rijst en laat de soep 25 minuten verder koken, af en toe roeren. 2. Snijd de limoen doormidden, snijd de helft in partjes en pers de andere helft over de soep uit. Schep de helft van de gehakte korianderblaadjes erdoor. Breng eventueel extra op smaak met vissaus. 3. Bak vier spiegeleitjes. Hak de lente-uitjes fijn. Verdeel de soep over 4 borden en leg in elk een spiegeleitje, fijngehakte lente-ui en de rest van de korianderblaadjes. Geef er een schaaltje sambal bij en partjes limoen.
Ingrediënten
- 200 gr rijst
- 1 ½ liter kippenbouillon
- 4 el boter
- 1 grote ui
- 1 el geraspte gember
- 2 tl kurkuma
- 1 teentje knoflook uit de pers
- 1 tl sambal
- 1 bosje koriander, steeltjes fijngehakt en blaadjes grofgehakt
- 2 el vissaus
- 4 scharreleieren
- 4 bosuitjes
- 1 limoen
Receptnummer: 3242