Griesmeelpudding met rode bessen en siroop
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Winter - 6 personen - 20 minuten
Bereiding
Breng de melk met de slagroom aan de kook. Strooi al kloppend de griesmeel erin. Voeg het zout, suiker en de kaneelpoeder toe. Laat 3 minuten koken op middelhoog vuur. Blijf goed roeren. Spoel de puddingvorm om met koud water en schenk de griesmeelpudding hierin. Strooi er wat suiker over en laat 3 uur opstijven in de koelkast. Houd de puddingvorm 5 seconden in heet water. Maak de randjes los en stort de pudding op een mooie schaal. Maak de bessensaus. Roer de maïzena los met het water in een klein kopje. Breng de bessensap aan de kook. Voeg het maïzenapapje toe en laat 3 minuten zachtjes koken tot gewenste dikte. Breng op smaak met suiker. Garneer de pudding met de bessen en geef er halve stroopwafeltjes bij en eventueel vers geklopte slagroom.
Ingrediënten
- 125 gr griesmeel
- 800 ml melk
- 200 ml slagroom
- mespuntje zout
- 75 gr fijne tafelsuiker
- 2 tl kaneelpoeder
- 200 ml bessensap
- 1 el maïzena
- ½ el water
- suiker
- voor de garnering: verse rode bessen, blauwe bessen en stroopwafels
- Extra: puddingvorm van ca. 1 liter
Receptnummer: 3221
Reageren
Meer smakelijke recepten
Breng de melk met het kaneelpoeder al roerend aan de kook. Meng het griesmeel met de suiker en een mespunt zout. Strooi dit al roerend bij de kokende ...