Rijstepap met gestoofde peertjes en amandelschaafsel
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Winter - 6 personen - 30 minuten
Bereiding
Breng de melk en kokosmelk aan de kook. Voeg de rijst, zout, citroenschil en kaneelstokjes toe en breng nogmaals al roerend aan de kook. Zet dan het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat de rijstepap in 20 minuten gaar worden en roer af en toe. Voeg eventueel extra melk toe als het te droog wordt. Klop ondertussen de slagroom stijf. Voeg na 15 minuten al roerend de basterdsuiker toe aan de rijstepap en laat de resterende 5 minuten koken. Laat de rijstepap afkoelen en spatel de slagroom erdoor. Schep in schaaltjes en zet er een stoofpeertje in. Bestrooi met geschaafde amandelen.
Ingrediënten
- 250 gr dessertrijst
- 600 ml melk
- 400 ml kokosmelk
- ½ tl zout
- schil van een halve gewassen citroen
- 2 kaneelstokjes
- 100 gr witte basterdsuiker
- 250 ml slagroom
- 4 stoofpeertjes
- 2 el geroosterd amandelschaafsel
Receptnummer: 3218
Reageren
Meer smakelijke recepten
Doe de tutti frutti in een pan en voeg het water, diksap en kaneelstokjes toe. Laat een nachtje weken. Zet de volgende dag de pan met tutti frutti aan...