Bitterkoekjespudding met slagroom en boerenjongens
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Winter - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Verwarm de slagroom en melk in een pan. Roer de custard los met wat water in een klein kopje. Strooi de pakjes puddingpoeder in de warme melk en breng al roerend met een garde aan de kook. Voeg de losgeroerde custard toe. Blijf roeren met de garde tot de pudding dikker wordt. Laat 2 minuten zachtjes doorkoken. Neem de pan van het vuur en schep de boerenjongens erdoor. Spoel de puddingvorm met koud water en schep de pudding erin. Laat 4 uur opstijven. Maak de randjes los met de duimen en houd de vorm even in heet water. Stort de pudding op een bord. Klop de slagroom stijf met wat suiker en het zakje slagroomversteviger en doe over in een spuitzak. Spuit mooie toeven slagroom om de pudding en leg er bitterkoekjes tussen. Leg op iedere toef slagroom 3 boeren-jongens rozijntjes. Geef de rest van de boerenjongens erbij.
Ingrediƫnten
- 500 ml slagroom
- 800 ml melk
- 3 el custardpoeder
- 3 pakjes kookpudding bitterkoekjes van dr. Oekter
- 10 bitterkoekjes
- 1 pot boerenjongens
- 250 ml slagroom
- 1 zakje slagroomversteviging
- Extra: mooie bitterkoekjes puddingvorm van ca 1 1/2 liter
Receptnummer: 3215
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 150 graden, hete lucht oven op 140 graden. Schep de Amaretto door de stukjes bitterkoekjes en laat ze 10 minuten zachter worde...