095b502d989d1dd330d6260345e5834dbdee4e61dhttps://www.lekkermakkelijk.nl

Zuurkooltaart met varkenshaas en peer.

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Lunchgerecht - Winter - 4 personen - 20 minuten

Bereiding

Wel de rookworst 20 minuten voor. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed een vierkant bakblik met bakpapier. Leg hier een beetje overlappend de bladerdeeg plakjes in. Druk ze goed aan met een vork ook langs de randen. Bestrijk met een kwastje het bladerdeeg met losgeklopte eidooier. Bak in de oven 15 minuten voor. Snijd ondertussen de uien in halve ringen en fruit ze samen met de laurierblaadjes en jeneverbessen 3 minuten aan in de boter. Schil de appel en snijd in blokjes, voeg de appel samen met de zuurkool en de gebakken ui. Laat nog 5 minuten stoven. Snijd de gewelde rookworst in plakjes. Schep door de zuurkool. Schep het zuurkoolmengsel op het gebakken bladerdeeg. Bak nogmaals 15 minuten goudgeel. Bestrooi uit de oven met fijngesneden bieslook. Serveer met een groene salade met mosterd-honing-dressing.

Ingrediënten

  • 1 rookworst
  • 2 uien
  • 2 appels
  • 4 blaadjes laurier
  • 6 jeneverbessen
  • 400 gr zuurkool
  • 2 el fijngesneden bieslook
  • 2 losgeklopte eidooiers met 1 el water
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 25 gr boter

Receptnummer: 3200


Reageren


Meer smakelijke recepten

Winterse hotdog met krulsla, ui, zuurkool, rode kool en mosterdsaus

Verwarm de bockworsten in het vocht op zacht vuur. Snijd de uien in dunne ringen. Bak de ringen ui in 50 gr boter goudgeel op halfhoog vuur. Pers de k...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18