Pompoensoep met linzen, uien, appel en abrikozen
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 50 minuten
Bereiding
Kook de linzen in 30 minuten gaar en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de pompoen doormidden. Verwijder de pitten, en snijd in stukken. Snijd de wortel ook in stukken. Breng de bouillon aan de kook en voeg de pompoen en wortel toe. Laat 20 minuten zachtjes koken. Hak de ui fijn. Bak de ui, rode peper en gember in 4 eetlepels olijfolie tot ze gaan geuren. Pureer de soep in 2 gedeeltes helemaal glad! Voeg het gebakken gember/peper mengsel en de kookroom toe. Laat nogmaals 5 minuten koken. Meng de fijngehakte rode ui, olijfolie, wijnazijn en reepjes abrikozen door de linzen. Schep de romige soep in kommen en schep er een paar eetlepels van de linzensalade op. Geef de rest van de salade er los bij!
Ingrediënten
- Voor de pompoensoep:
- 1 pompoen van ca. 600 gr.
- 2 wortelen
- 1 ui
- 1/2 rode peper
- stuk gember van 3 cm
- 2 tl kurkuma
- 1 liter groente bouillon
- 200 ml kookroom
- Voor de linzen:
- 200 gr linzen
- 1 rood uitje
- 4 el olijfolie
- 2 el wijnazijn
- 6 gedroogde abrikozen in reepjes gesneden
Receptnummer: 3188
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes. Rasp de gemberwortel en knoflook tot ieder 1 theelepel. Kook de couscous ...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de pompoen in de lengte. Schep de pitten eruit. Hol beide pompoenhelften een beetje uit. Kerf met een scherp m...
Maak de groenten schoon. Snijd de uien in ringen en snijd de pompoen, appel, knolselderij en pastinaak in stukken. Smelt de boter en voeg de uienringe...