Zuurkoolsoep
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 50 minuten
Bereiding
Bereid de beenham volgens de verpakking. Snijd het ontbijtspek in stukjes. Smelt 25 gram boter in een braadpan en bak de stukjes ontbijtspek aan. Voeg de uien, de aardappel en de appel toe. Bak 5 minuten op halfhoog vuur. Voeg het karwijzaad, laurier en tomatenpuree toe en laat even meebakken tot het gaat geuren. Voeg de bouillon en de zuurkool toe en laat 20 minuten zachtjes koken met deksel op de pan. Haal de beenham uit de oven en snijd in plakken. Schep de zuurkoolsoep in kommen en leg er drie plakken beenham op. Lekker met bruin stokbrood met boter.
Ingrediënten
- 1 beenham van ca. 300 gr voor de oven
- 75 gr ontbijtspek
- 2 uien
- 2 grote aardappels in blokjes
- 1 geschilde appel in stukjes
- 400 gr zuurkool
- 2 tl karwijzaad
- 2 laurierblaadjes
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1,5 liter runderbouillon
- 25 gr boter
Receptnummer: 3179
Reageren
Meer smakelijke recepten
Snijd de uien in ringen. Schil de peren en snijd in stukjes. Verhit de boter in een braadpan en bak de uien 5 minuten op half hoog vuur. Voeg dan de s...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de aardappelen circa 20 minuten en maak er met een klontje boter en scheut melk puree van. Laat de rozijnen even ...