Carpaccio van meloen met garnaaltjes
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Feest - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Snijd de meloen doormidden. Schep de pitjes eruit. Schil de meloen. Schaaf het vruchtvlees in dunne plakjes. Doe ze in een schaal. Schenk de olijfolie, balsamico-azijn erover. Maal er flink wat peper en zout over. Schep alles voorzichtig om en laat 15 minuten marineren. Leg – voor het serveren - de plakjes gemarineerde meloen op een mooie plank. Verdeel hierover de in ringetjes gesneden lente-uitjes en de granaatappelpitjes. Snijd de limoen in partjes en geef die erbij. Steek sterretjes uit het brood en bak die goudbruin in de boter. Leg ze erbij.
Ingrediënten
- 150 gr roze garnaaltjes
- 1 meloen
- 2 lente-uitjes
- halve granaatappel
- 1 limoentje
- 2 el balsamico-azijn
- 8 sneetjes witbrood
- boter
- 4 el olijfolie
Receptnummer: 3155
Reageren
Meer smakelijke recepten
Maak eerst de gekonfijte sjalotjes. Pel hiervoor de sjalotjes en snijdt ze in vieren. Smelt de boter en voeg de sjalotten, tijm en de kruidnageltjes t...
Snijd voor de crostini’s elk broodje in 4 lange plakken. Kwast de plakjes royaal in met olijfolie. Verhit een grillpan op hoog vuur. Gril de plakjes...
Rasp de helft van de citroenschil in de olijfolie. Hak de kervel fijn en meng dit samen met een snufje zout en peper door de citroenolie. Met een staa...