Stoofpotje met zuurkool en worst
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Feest - 4 personen - 15 minuten
Bereiding
Snijd de uien en de puntpaprika in dunne ringen. Smelt de boter in een grote braadpan en bak hierin de worst rondom aan. Schep ze uit de pan. Roerbak dan de uien en paprika 3 minuten in het bakvet. Voeg het kummelzaad en de zuurkool toe. Pers de knoflook er bovenuit en maal er flink wat peper over. Bak 3 minuten en blus af met de witte wijn. Voeg de honing, de worst en bouillon toe en laat 10 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan. Voeg de aardappels en crème fraîche toe. Schep het voorzichtig om. Laat nog 8 minuten stoven met de deksel op de pan. Lekker met mosterd.
Ingrediënten
- 4 braadworsten
- 2 rode puntpaprika’s
- 2 uien
- 400 gr zuurkool
- 6 gekookte aardappeltjes
- 1 1/2 el kummelzaadjes
- 4 teentjes knoflook
- 200 gr crème fraîche
- 60 gr roomboter
- 200 ml witte wijn
- 2 tl honing
- 1 l rundbouillon
Receptnummer: 3132
Reageren
Meer smakelijke recepten
Snijd de uien in ringen. Schil de peren en snijd in stukjes. Verhit de boter in een braadpan en bak de uien 5 minuten op half hoog vuur. Voeg dan de s...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de aardappelen circa 20 minuten en maak er met een klontje boter en scheut melk puree van. Laat de rozijnen even ...