Stoofpotje met konijnenbout, spruitjes en rodekool
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Feest - 2 personen - 20 minuten
Bereiding
Bestrooi de konijnenbouten met zout en versgemalen peper. Smelt de boter in een grote braadpan. Bak hierin de konijnenbouten rondom aan tot ze goudbruin zijn. Schep ze uit de pan. Bak nu de spekjes aan. Snijd de ui fijn en voeg bij de spekjes. Bak 3 minuten mee. Voeg de helft van de bouillon en de port toe. Schep de konijnenbouten weer in de pan. Doe de deksel op de pan en laat 35 minuten zachtjes stoven. Keer de konijnenbouten af en toe om. Snijd ondertussen de rode kool in fijne reepjes en maak de spruitjes schoon. Voeg ze bij het stoofpotje. Doe nu ook de koekkruiden, worcestersaus, honing, azijn en de rest van de bouillon erbij. Schep alles goed om en breng weer aan de kook. Zet het vuur weer zacht en doe de deksel weer op de pan. En laat 25 minuten verder stoven. Schep de stoofpot af en toe om. Lekker met aardappel- knolselderijpuree en stoofpeertjes.
Ingrediënten
- 2 konijnenbouten
- 50 gr spekblokjes
- ½ rodekool
- 250 gr kleine spruitjes
- 1 grote ui
- 1 l wildbouillon of rund
- 200 ml port
- 2 el worcestersaus
- 2 el honing
- 2 tl koekkruiden
- 1 el azijn
- 50 gr roomboter
Receptnummer: 3123
Reageren
Meer smakelijke recepten
Haal de biefstukken 1 uur van tevoren uit de koelkast. Bestrooi ze met wat peper en de fijngehakte rozemarijn. Kook de spruitjes 3 minuten voor en laa...
Snijdt het vlees in grove stukken en bestrooi deze met zout en peper. Verhit de boter en bak het vlees bruin. Snipper de ui, de knoflook en bak deze e...