Pompoencrème met kaneel
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Feest - 4 personen - 50 minuten
Bereiding
Halveer de pompoen en snijd de schil eraf. Haal de pitten eruit en hak de pompoen in stukken. Kook de pompoenstukken 20 minuten voor tot ze zacht zijn. Laat uitlekken in een vergiet. Smelt de boter in een braadpan en bak de stukken gekookte pompoen aan. Strooi er de kaneel en kruidnagelpoeder over en bak even mee. Zet het vuur zacht en laat 10 minuten zachtjes stoven. Tot ze uit elkaar vallen. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de crème fraîche toe en prak fijn met een vork of pureer met een staafmixer.
Ingrediënten
- 1 flespompoen
- 50 gr boter
- 2 tl kaneel
- 1/2 tl kruidnagelpoeder
Receptnummer: 3108
Reageren
Meer smakelijke recepten
Gevulde vega rollade van pompoen en rode wijn risotto
Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de pompoen in de lengte. Schep de pitten eruit. Hol beide pompoenhelften een beetje uit. Kerf met een scherp m...