Hertenbiefstuk met pistache koffiecrunch en amandelen
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Feest - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Neem de hertenbiefstuk uit de koelkast en leg ze afgedekt op een bord om op kamertemperatuur te komen. Rooster de noten in een droge koekenpan knapperig en hak ze fijn. Smelt de boter op een hoog vuur en bak de hertenbiefstuk aan beiden zijden 2 minuten aan. Zet het vuur laag en bak verder 1 minuut aan beiden zijden. Haal ze uit de pan en voeg de port toe. Bestrooi de hertenbiefstuk met versgemalen zout en peper. Doe ze weer in de pan en wentel ze door de port-jus. Leg ze daarna afgedekt op een snijplank. Maak nu snel de borden op. Schep 4 eetlepels warme pompoencrème op een zijde van de borden en maak met een lepel een halve cirkel. Snijd de hertenbiefstuk in plakken en leg op de pompoencrème. Bestrooi met wat pistache koffiecrunch. Schep er een eetlepel uienconfijt op. Leg op ieder bord wat asperges. Bestrooi er ook wat van de pistache koffiecrunch over. Leg op ieder bord een stoofpeertje en eventueel wat gebakken aardappeltjes.
Ingrediënten
- 4 hertenbiefstukjes
- 25 gr pistachenootjes
- 25 gr amandelen
- 1 tl gemalen espresso koffie
- 1 el geraspte sinaasappelschil
- 2 tl tijmblaadjes
- 50 gr boter
- 2 el port
Receptnummer: 3104
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven op 180ºC. Schil de peren, halveer ze in de lengte en verwijder het klokhuis. Bak de helften peer in 25 gram boter 5 minuten op halfho...
Een kerstdiner is extra bijzonder met een stukje wild op het menu. wild is eerlijk, mager vlees met karakter. De dieren hebben in alle vrijheid gege...