Spijsbroodjes
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Feest - 6 personen - 20 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180ºC. Verkruimel het spijs en meng er met een vork 2 eidooiers, sinaasappelrasp en het kaneelpoeder door. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hierop het bladerdeeg. Spreid het uit. Kneed met de hand het spijs zodat het vast wordt. Vorm hiervan een dunne rol zo groot als het bladerdeeg. Leg de spijsrol onder aan het bladerdeeg. Rol het bladerdeeg om het spijs en rol verder op. Snijd het in 6 stukken. Kwast elk stuk in met ei. Strooi hierop de amandelen. Bak 25 à 30 minuten in de oven goudbruin. Heerlijk met slagroom en bestrooid met kaneelpoeder.
Ingrediënten
- 2 el sinaasappelrasp
- 3 eidooiers
- 1 rol bladerdeeg
- 250 gr amandelspijs
- 50 gr amandelschaafsel
- 2 tl kaneelpoeder
- Extra: 1 vel bakpapier
Receptnummer: 3089
Reageren
Meer smakelijke recepten
Schil de wortel met de dunschiller. Snijd de wortel in de lengte in vier kwarten. Nu heb je van elke wortel 4 lange repen. Smelt de boter en bak hier ...
Speculaas: Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin melk, bakpoeder, speculaaskruiden, basterdsuiker en boter met elkaar. Voeg beetje bij beetje d...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de appels en boor de klokkenhuizen eruit met de appelboor. Snijd elke appel in vieren en snijd ze in dunne schij...