Boeuf bourguignon
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 6 personen - 40 minuten
Bereiding
Snijd de riblappen in kleine stukken en roer ze door de bloem. Snipper de uien. Schrap de winterpeen en snijd in blokjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Smelt de boter in een grote braadpan. Bak eerst de spekreepjes krokant en laat ze dan uitlekken op keukenpapier. Bak vervolgens het vlees rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en bak dan de ui en winterpeen circa 3 minuten. Schenk nu de fond en de wijn in de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en voeg nu het vlees, de runderschenkel, de spekjes en zilveruitjes toe. Schep alles een paar keer om. Voeg dan de knoflook en de kruiden toe, even roeren en dan 2,5 uur op het lage vuur laten sudderen. Voeg na 2 uur de gesneden champignons toe en schep een paar keer om. Als het vlees helemaal gaar is voor het serveren de schenkel, knoflook en kruiden uit de pan nemen. Lekker met haricots verts en aardappelpuree.
Ingrediƫnten
- 900 gr riblappen
- 125 gr spekreepjes
- 1 runderschenkel met been
- 1 winterpeen
- 2 uien
- 400 gr champignons
- 2 tenen knoflook
- 5 takjes verse tijm
- 2 takjes rozemarijn
- 2 gedroogde laurierblaadjes
- 300 gr zilveruitjes
- 350 ml vleesfond
- 35 cl rode wijn
- 50 gr bloem
Receptnummer: 3080