Rodekool met appel
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Wel de pruimen, rozijnen of cranberries in warm water. Snipper de ui. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Verhit de wok en de olie en roerbak de ui circa 2 minuten. Voeg de appel toe en schep de rodekool met de laurier, kruidnagels en azijn erbij. Roerbak circa 4 minuten op halfhoog vuur. Voeg dan de pruimen en rozijnen of cranberries toe. Nog een minuut op roerbakken en op temperatuur laten komen en dan serveren. Lekker met hachee en aardappelpuree.
Ingrediƫnten
- 500 gr rodekool
- 1 ui
- 2 laurierbladen
- 2 kruidnagelen
- 2 goudrenet appels
- 75 gr rozijnen of cranberries
- 100 gr gedroogde pruimen
- 1 el wittewijnazijn
- 2 el olijfolie
- versgemalen peper en zout
Receptnummer: 3078