Zuurkoolschotel met spek en appel
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180ºC. Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in 20 minuten gaar. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukjes. Laat de rozijnen wellen in warm water. Verhit een koekenpan en rooster het venkelzaad 3 minuten in een droge pan. Neem uit de pan en laat afkoelen. Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet. Meng het venkelzaad met de stukjes appel, rozijnen en zuurkool. Vet een ovenschaal in. Giet de aardappelen af en maak de puree met wat warme melk of bouillon. Breng op smaak met mosterd en peper. Verdeel de puree over de bodem van de ovenschotel. Schep dan het zuurkool mengsel over de puree en leg de plakken katenspek erop. Bak in het midden van de oven in circa 15 minuten goudbruin.
Ingrediënten
- 1 kg aardappels
- 500 gr zuurkool naturel
- 75 gr rozijnen
- 4 elstar appels
- 2 el venkelzaad
- 200 gr katenspek
- 2 el grove mosterd
Receptnummer: 3068