Cordon blue
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Maal de beschuiten tot kruim, breng op smaak met peper en zout en strooi het paneermeel op een groot bord. Snijd de varkensfiletlapjes open en sla ze met een steelpan plat. Bestrijk de opengesneden zijde met een kwastje royaal met ei. Schaaf de emmentaler in plakken en leg deze op de varkensfilets, daarop een plak achterham. Vouw de varkensfilets dicht en zet ze vast met twee cocktailprikkers. Bestrijk nu ook de buitenzijde van het vlees met het ei en wentel de filets in de paneermeel. Verhit een koekenpan en doe dan de boter in de pan. Als de boter niet meer bruist leg je het vlees in de pan en bak je de cordon blues aan beide zijden in circa 10 minuten gaar en goudbruin. Serveer met gebakken aardappeltjes en groenten.
Ingrediƫnten
- 4 varkensfiletlapjes
- 2 eieren
- 150 gr geraspte emmentaler
- 4 plakken slagersachterham
- 50 gr roomboter
- 8 beschuiten
Receptnummer: 3066