Schnitzel met zigeunersaus
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 15 minuten
Bereiding
Snijd alle groenten in kleine blokjes. Verhit de olijfolie en bak hierin de ui, knoflook en het pepertje. Voeg dan de paprika en champignons toe en bak circa 5 minuten. Voeg dan de tomatenpuree toe. Vervolgens de bouillon, azijn en suiker. Even laten pruttelen en dan naar smaak eventueel wat suiker toevoegen. Voeg dan de stukjes augurk toe. Als de saus wat dun met een beetje maïzena binden. Serveer met schnitzels en gebakken aardappeltjes of frites.
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1/2 groen pepertje
- 1 ui
- 150 gr champignons
- 2 teentjes knoflook
- 4 augurken
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 el paprikapoeder
- ½ tl chilipoeder
- 1 el suiker
- 1 el azijn
- 2 el olijfolie
- versgemalen zout en peper
- 1 dl kippenbouillon
- 1 tl maïzena
Receptnummer: 3064