Herfstsalade met blauwe kaas
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Lunchgerecht - Herfst - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Was de peren, halveer ze en verwijder de klokhuizen. Snijd in partjes. Snijd de ui in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de spekblokjes in 3-4 minuten knapperig. Voeg de ui en de hele champignons toe en bak 4-5 min. Neem de pan van het vuur en voeg de azijn en peper en zout naar smaak toe. Verdeel de slamelange en het champignonmengsel over 4 borden. Steek de partjes peer ertussen en verdeel de walnoten. Lekker met vers gebakken grof bruin brood.
Ingrediënten
- 2 conference peren
- 300 gr champignons en/of paddenstoelen
- 100 gr slamelange
- 1 ui
- 100 gr blauwe kaas
- 250 gr spekblokjes
- 50 gr walnoten,
- 2 el balsamicoazijn
- 1 el olijfolie
- peper en zout uit de molen
Receptnummer: 3050
Reageren
Meer smakelijke recepten
Schil de peren en laat het steeltje eraan zitten. Snijd het kroontje aan de onderkant eruit en zet ze op met de wijn, port, honing, steranijs, kaneel ...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd een kwart van de bovenkant van de pompoentjes. Verwijder de pitten en draden met een lepel. Schenk in elke pompo...
Kook de linzen gaar volgens de verpakking. Verdeel de sla over een grote schaal. Halveer de schoongemaakte pruimen en haal de pit eruit. Bak ze op hal...