Appelplaattaart met peren, chocolade en amandelen
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Herfst - 8 personen - 55 minuten
Bereiding
Verwarm de oven op 180ºC. Schil de peren, halveer ze in de lengte en verwijder het klokhuis. Bak de helften peer in 25 gram boter 5 minuten op halfhoog vuur goudbruin. Schep ze uit de pan en laat ze afkoelen. Meng de bloem met het zakje gist en het amandelmeel. Smelt de rest van de boter in een steelpannetje. Breek de eieren in een mengkom en voeg de suiker, zout en sinaasappelrasp toe. Mix de eieren met de suiker romig gedurende 5 minuten. Voeg dan al mixend de boter in een dun straaltje aan het eimengsel toe. Spatel nu lepel voor lepel het bloemmengsel toe. Kwast het bakblik in met boter en leg er een vel bakpapier in. Kwast deze ook in met boter. Schenk het beslag in het bakblik. Druk de halve peren met de gesneden kant naar boven in het beslag. Bak de plaattaart 45 minuten in de oven goudgeel. Rooster ondertussen de amandelen goudbruin in een droge koekenpan. Haal de plaattaart uit de oven en laat afkoelen. Strooi er de geroosterde amandelen over en versier de plaat taart met dunne lijntjes gesmolten chocolade. Lekker met een schepje crème fraîche.
Ingrediënten
- 4 grote peren
- 200 gr boter
- 100 gr bloem
- 1 zakje gist
- 200 gr amandelmeel
- 3 eieren
- 175 gr suiker
- mespunt zout
- 2 el geraspte sinaasappelschil
- 50 gr amandelschaafsel
- 75 gr pure chocolade
- Extra: 1 bakblik, bakpapier
Receptnummer: 3047
Reageren
Meer smakelijke recepten
Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Doe er citroensap over tegen het verkleuren. Kook de stukjes appel met weinig wa...
Verwarm de oven op 200 graden. Prak de spijs samen met de crème fraîche en sinaasappelschil. Snijd uit vier plakjes bladerdeeg vier cirkels. Snijd u...
Speculaas: Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin melk, bakpoeder, speculaaskruiden, basterdsuiker en boter met elkaar. Voeg beetje bij beetje d...