Pasta pesto met kip en champignons
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 45 minuten
Bereiding
Kook de pasta volgens de instructie op de verpakking. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in vieren snijden. Kook de champignons 5 minuten in de wijn zacht voor, af en toe roeren. In de steelpan de helft van de boter smelten. Bloem erdoor roeren en al roerend 30 seconden laten pruttelen en de melk toevoegen. Blijven roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Neem de pan van het vuur. Pel de knoflook en pers deze boven de pan uit. Roer de pesto erdoor. Haal de champignons uit het vocht en roer ze met de yoghurt en de kaas door de saus. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de kipfilets met peper en zout. Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak de kipfilets in 10 Ć 15 minuten gaar en lichtbruin. Laat intussen de champignonsaus door en door verwarmen. Serveer de tagliatelle met de saus en de kipfilet en maak af met verse peterselie.
Ingrediƫnten
- 4 kipfilets van 150 gr
- 300 gr champignons
- 300 gr tagliatelle
- 250 ml droge witte wijn
- 50 gr boter
- 20 gr bloem
- 0,5 l melk
- 2 teentjes knoflook
- 5 el groene pesto
- 5 el Griekse yoghurt
- 5 el geraspte belegen kaas
- 2 takjes peterselie
- peper en zout uit de molen
Receptnummer: 3036
Reageren
Meer smakelijke recepten
Snijd het brood in plakjes van 1,5 cm dik. Meng de olijfolie met de uitgeperste knoflook en het zout en leg het brood hierin. Doe de broodjes e...
Pel en snij de ui in grove stukken. Snijd de wortel, pastinaak en de zoete aardappel in stukjes (niet te groot, anders worden ze niet gaar). Snijd de ...
Snijd de ui en knoflook fijn en de groenten in reepjes en kleine blokjes. Zet een grote pan op het vuur en verwarm hierin de olijfolie. Bak hierin de...