Ovenschotel met spruiten, knolselderij en spek
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180ºC. Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in gelijke stukken. Kook samen in een ruime pan water met wat zout in 20 minuten gaar. Maak ondertussen de spruiten schoon, halveer ze en stoom ze in een pan in 6 minuten beetgaar. Rasp ondertussen de kaas en snijd de knoflook fijn. Snijd de spek in stukken. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spek in 3 minuten krokant. Voeg de knoflook en laurier toe en bak 2 minuten mee op laag vuur. Giet de aardappelen en knolselderij af en doe terug in de pan. Voeg de spruiten, boter, melk en spek toe en stamp tot een puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot over een ingevette ovenschaal. Rooster de twee sneetjes brood en verkruimel deze. Meng de kaas met de broodkruim en strooi over de stamppot. Bak circa 30 minuten in het midden van de oven tot de kaas goudbruin is.
Ingrediënten
- 700 gr spruiten
- 500 gr kruimige aardappelen
- 500 gr knolselderij
- 200 gr spek
- 100 gr jong belegen kaas
- 1 teen knoflook
- 3 tl gemalen laurier
- 25 gr boter
- 100 ml melk
- 2 sneetjes bruin brood
Receptnummer: 3033
Reageren
Meer smakelijke recepten
Snijd het vlees in grove stukken en snijd de uien in dunnen ringen. Verhit de boter in een braadpan en schroei het vlees rondom aan, samen met de uien...
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Spoel spruitjes en prei en snijd de prei in ringen. Verwijder de pitjes van de groene peper en snijd deze...
Kook de spruiten in 8 minuten beetgaar. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de krieltjes in 12 minuten goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Ve...
Halveer de spruitjes. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrijk de bodem van de taartvorm met de zachte boter. Bestrijk dan met de mosterd, strooi de s...