02146a945cded354fc8ccc025eb43d664cb40347ehttps://www.lekkermakkelijk.nl

Ricottataartjes met kersen

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hapje - Zomer - 4 personen - 55 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng de bloem met het bakpoeder en zout. Maak een kuiltje in de bloem en schenk hierin de losgeklopte eieren, de zachte boter en de gestampte muisjes. Meng met een lepel vanuit het midden alles door elkaar. Kneed 10 minuten met de hand tot een soepel deeg. Vorm er een bal van en wikkel in vershoudfolie. Laat 30 minuten rusten. Meng ondertussen de ricotta met de eidooier, poedersuiker, gedroogde munt, kaneelpoeder en de citroenrasp. Maak kleine balletjes van het deeg zo groot als een walnoot. Rol het uit tot een cirkel van circa 10 cm. Schep 2 tl van de ricotta vulling in het midden en vouw het deeg naar binnen. Het is de bedoeling dat je nog 3 cm van de vulling ziet. Leg ze met een spatel op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak zo ook de andere ricottataartjes. Bak ze in 25 minuten goudgeel en krokant. Bestuif ze met poedersuiker en leg op ieder ricottataartje een kers.

Ingrediënten

  • voor het deeg
  • 450 gr bloem
  • 100 gr poedersuiker
  • mespunt zout
  • 2 el gestampte muisjes
  • 2 tl bakpoeder
  • 100 gr zachte boter
  • 2 eieren
  • voor het de vulling
  • 300 gr ricotta
  • 1 eidooier
  • 100 gr poedersuiker
  • 1 tl gedroogde munt
  • 1 tl kaneelpoeder

Receptnummer: 3020


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18