0b6bb74152a1edbdbd77bea925b8f12613f94f4a1https://www.lekkermakkelijk.nl

Griekse rijsttaart

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hapje - Zomer - 4 personen - 90 minuten

Bereiding

Maak eerst het deeg. Doe de bloem in een kom en meng met de poedersuiker. Voeg de boter, een mespunt zout en de eidooiers toe en meng het met een lepel door tot alles goed is gemengd. Kneed verder met de hand, vorm een bal en verpak in vershoudfolie. Laat het deeg rusten. Verwarm de oven voor op 175ºC. Bak de risottorijst in een eetlepel olijfolie. Voeg het vanillemerg, citroenrasp en de kaneel toe. Maal er wat zeezout over. Voeg dan in 4 delen de melk toe. Wacht totdat de melk is verdampt tot je weer melk toevoegt. De risotto is in circa 30 minuten gaar en romig. Verwijder de kaneelstokjes en meng er 3 eetlepels citroensap door. Haal het deeg uit de koelkast en vorm er een lange rol van. Zo groot als je bakvorm. Druk het deeg zorgvuldig uit in de vorm, ook de randen. Prik er regelmatig gaatjes in met een vork. Bak de bodem 15 minuten voor in het midden van de oven. Vul de gebakken bodem met de risotto en strooi de pijnboompitjes erover. Zet hem weer terug in de oven en bak hem in 25 minuten verder gaar. Bestuif voor het serveren met poedersuiker. Lekker met een glas cava.

Ingrediënten

  • 250 gr risottorijst
  • 150 gr koude boter
  • 100 gr poedersuiker
  • 280 gr bloem
  • 1 liter melk
  • merg van 1 vanillestokje
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 el citroenrasp
  • 50 gr pijnboompitten
  • Extra: Langwerpige bakvorm van 35 cm lang met uitneembare bodem

Receptnummer: 3018


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18