Kippastei met kaneel
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Zomer - 6 personen - 50 minuten
Bereiding
Verwarm de oven op 210ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd de kipdijfilet in stukjes en bak ze goed bruin in de boter. Voeg het kaneelpoeder en de gestampte muisjes toe en maal er flink wat zout en peper over, schep alles goed om en laat nog 2 minuten bakken. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes en de lente-ui in dunne ringetjes. Voeg het bij de gebakken kip en meng de munt, majoraan en tijm erdoor. Bak 2 minuten mee. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier en leg op de bodem overlappend de ontdooide plakjes bladerdeeg. Druk de randjes goed aan. Voeg de losgeklopte eieren en beide soorten kazen toe aan de gebakken kip en groenten. Schep alles goed om. Verdeel over het bladerdeeg, maar houd 4 cm rondom vrij. Dek af met plakjes bladerdeeg, ook overlappend zodat de pastei niet open kan gaan. Druk de randen goed vast. Vouw de onderkant van het bladerdeeg over de bovenkant. Druk goed aan met een vork. Bestrijk de pastei met een kwast met eigeel. Bak de pastei in 40 minuten goudbruin.
Ingrediënten
- 2 pakjes bladerdeeg
- 400 gr kipdijfilet
- 50 gr boter
- 2 tl kaneelpoeder
- 1 el gestampte muisjes
- 1 el fijngehakte dille
- 1 tl foelie
- 4 stengels bleekselderij
- 1 bosje lente-uitjes
- 2 tl gedroogde munt
- 2 tl gedroogde majoraan
- 2 tl gedroogd tijm
- 125 gr feta
- 125 gr oude kaas
- 2 losgeklopte eieren
Receptnummer: 3002