Souvlaki biefstuk met majoraan en laurier
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Snijd de biefstukken in stukken van 3,5 cm. Meng voor de marinade de olijfolie, citroensap, knoflook, majoraan, verkruimeld laurierblad en de geraspte ui door elkaar. Maal er royaal peper over en meng de biefstuk erdoor. Laat afgedekt 1,5 uur marineren. Rijg de biefstuk aan spiesen. Rooster de spiesen op de barbecue of in een grillpan in 5 minuten gaar. Maal er na het grillen versgemalen zeezout over. Serveer op pitabrood. Serveer met plakken vleestomaat, ringen rode ui en een part citroen. Strooi er eventueel wat feta over.
Ingrediënten
- 3 biefstukjes van 125 gr
- 2 el Griekse olijfolie
- sap van ¼ citroen
- 2 teentjes knoflook uit de pers
- 2 tl gedroogde majoraan
- 3 verkruimelde laurierblaadjes
- 1 halve geraspte ui
- versgemalen peper
- versgemalen zeezout
Receptnummer: 2992