Rijst gehaktballetjes met munt
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Zomer - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Doe het gehakt met de rest van de ingrediënten in een kom en meng tot een smeuïg gehakt. Voeg flink wat zeezout en peper toe naar smaak. En kneed nogmaals goed door. Dek de kom af en laat het gehakt 30 minuten op smaak komen. Draai met vochtige handen balletjes van het gehakt en bestuif ze met bloem. Verwarm de boter met de olijfolie in een grote koekenpan. Bak de rijst gehakt-balletjes rondom bruin. Zet het vuur lager en stoof nog 10 minuten verder gaar. Maak de citroensaus, klop de eieren los met het citroensap en 4 eetlepels van het kook-vocht van de gehaktballetjes. Haal de pan even van het vuur en schenk de citroen-saus over de gehaktballetjes. Zet de pan weer op het vuur laat de saus zachtjes wat dikker worden.
Ingrediënten
- 500 gr rundergehakt, 1 el gedroogde munt 1 geraspt uitje, 125 gr gekookte rijst
- 1 tl nootmuskaat, 1 tl komijnzaadjes
- 1/2 el honing, 2 eidooiers
- 50 gr boter
- Voor de citroensaus:
- sap van 2 citroenen
- 3 eieren
- peterselie
Receptnummer: 2990