Olijvenbrood
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Zomer - 4 personen - 90 minuten
Bereiding
Verwarm de oven op 190ºC. Snipper de ui fijn en bak in 2 el olijfolie goudbruin en laat afkoelen. Meng de bloem met het bakpoeder en zout in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg de karnemelk, de rest van de olijfolie, gebakken ui en munt toe. Roer met een lepel alles om tot het zich een vast deeg vormt. Kneed het daarna 15 minuten met de hand tot een mooi zacht deeg. Kneed nu goed de olijven door het deeg. Leg het deeg weer in de kom en dek af met een vochtige theedoek. Laat 15 minuten rijzen. Kneed het deeg nogmaals door op een plank met wat extra bloem. Vorm er een langwerpig brood van circa 25 cm van. Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het brood in circa 45 minuten gaar.
Ingrediënten
- 1 grote ui
- 700 gr bloem
- 1 ½ el bakpoeder
- 2 tl zout
- 150 ml karnemelk
- 60 ml Griekse olijfolie
- 1 el gedroogde munt
- 250 gr zwarte ontpitte olijven
Receptnummer: 2985