Griekse aardappelsalade
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Zomer - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Boen de aardappeltjes goed schoon en kook ze met schil in 25 minuten gaar. Snijd één citroen in plakjes en halveer ze. Boen de andere citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen. Snijd de rode uien in ringen en schep ze om met sap van een halve citroen en de helft van de citroenrasp. Zet even apart. Klop een dressing van de rest van het citroensap, citroenrasp, olijfolie, knoflook, majoraan en de munt. Breng goed op smaak met zout en peper. Snijd de lauwwarme gekookte aardappels met schil in plakken. Schik ze op een groot bord en leg er de halve plakjes citroen tussen. Lepel de citroendressing er-over. Schep de ringen ui erop en de blaadjes munt. Laat 1 uurtje op smaak komen voor het serveren.
Ingrediënten
- 500 gr vastkokende nieuwe aardappeltjes 2 rode uien
- 2 citroenen
- 6 el olijfolie
- 1 teentje knoflook uit de pers
- 2 tl gedroogde majoraan
- 2 tl gedroogde munt
Receptnummer: 2981
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven op 190ºC. Snipper de ui fijn en bak in 2 el olijfolie goudbruin en laat afkoelen. Meng de bloem met het bakpoeder en zout in een grot...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de paprika’s op een met bak-papier beklede bakplaat. Leg hierop de hele paprika’s. Rooster de paprika’s 30 m...
Halveer de komkommers in de lengte en schep met een lepel-tje de zaadjes eruit. Rasp de komkommer in een vergiet. Strooi royaal zout erover en laat he...