Omelet met gegrilde paprika
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Zomer - 8 personen - 60 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de paprika’s op een met bak-papier beklede bakplaat. Leg hierop de hele paprika’s. Rooster de paprika’s 30 minuten gaar tot het vel zwartgeblakerd is. Laat de paprika’s afkoelen tot lauwwarm en ver-wijder het velletje. Halveer de paprika’s en verwijder de pitjes. Snijd in stukken en pureer met de staafmixer. Klop de eieren los en voeg de paprikapuree, tijm, sinaasappelrasp, knoflook en Chilivlokken toe. Maal er royaal zeezout en peper over. Meng alles goed door. Verwarm in een grote koekenpan en schenk er 6 eetlepels olijfolie bij. Zet het vuur hoog en schenk het paprika ei-mengsel erin. Bak de omelet 5 minuten op hoog vuur en bak verder 10 minuten op laag vuur. Als de omelet gestold is is hij klaar. Schep met een spatel de omelet uit de pan en leg hem op een grote schaal. Laat afkoelen en snijd daarna in kleine puntjes. Schep de rode uiringen in het midden en strooi er de peterselie, olijven en de verkruimelde feta over. Besprenkel alles met het sap van een halve citroen.
Ingrediënten
- 4 rode paprika’s
- 1/2 citroen
- 1 el sinaasappelrasp
- 1 rode ui
- zwarte olijven
- 1 tl tijm
- 2 teentjes knoflook uit de pers
- 1 tl Chili vlokken
- peterselie
- olijfolie
- 8 eieren
Receptnummer: 2979