05b94939dd31dc47a59a52e604f8de91413adbbdahttps://www.lekkermakkelijk.nl

Spanakopita flapjes

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Bijgerecht - Zomer - 10 personen - 45 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC. Ontdooi het bladerdeeg. Roerbak de spinazie en fijngehakte ui in 4 eetlepels olijfolie gedurende 5 minuten. Voeg het komijnzaad, knoflook, in stukjes gesneden ei, dille en de rozijnen toe en bak 2 minuten mee. Schep alles goed om en laat afkoelen. Schenk het losgeklopte ei erdoor en voeg de verkruimelde feta toe. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de vulling over één helft van het deeg. Klap dubbel en druk ze met een vork dicht. Bestrijk ze met de losgeklopte eidooier en strooi er wat zonne-bloempitjes over. Bak de flapjes in 25 mi-nuten goudgeel.

Ingrediënten

  • 450 gr spinazie
  • 1 grote ui
  • 2 tl komijnzaadjes
  • 2 teentjes knoflook uit de pers
  • 2 el dille
  • 25 gr rozijnen
  • 2 el zonnebloempitjes
  • 150 gr feta
  • 2 hardgekookte eieren
  • 2 losgeklopte eidooiers
  • 1 pakje bladerdeeg

Receptnummer: 2977


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18