0ec2047ab5ae91ff9de65e6448da05a65962af79chttps://www.lekkermakkelijk.nl

Griekse fritatta met kabeljauw

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hoofdgerecht - Zomer - 6 personen - 25 minuten

Bereiding

Verwarm de oven op 180ºC. Bak de kabeljauw aan beide zijden in 4 eetlepels olijfolie in 8 minuten gaar. Schep de vis uit de pan en voeg nog 2 eetlepels extra olijfolie toe. Voeg de in klein gesneden blokjes courgette toe. Roerbak 4 minuten op halfhoog vuur. Voeg de lente-ui, citroenrasp en knoflook toe en bak 2 minuten mee. Haal de pan van het vuur. Voeg de dille en de munt toe en schep het om. Doe in een kom de witte wijn en de Griekse yoghurt. Klop het met een garde glad en voeg lepel voor lepel de bloem toe en klop tot alle klontjes weg zijn. Voeg nu kloppend één voor één de eieren toe en klop tot een romig beslag. Breek met een vork de vis in stukjes. Snijd de helft van de cocktailgarnalen ook in stukjes. Doe de vis, de garnalen en de gebakken groenten bij het beslag. Meng alles goed door elkaar. Bekleed een bakblik of ovenschaal met bakpapier en vet in met olijfolie. Schenk het groente en visbeslag erin. Bak 20 minuten in de oven tot het goudgeel is. Neem uit de oven. Snijd de tomaten in dunne plakken en bedek de frittata ermee. Maal er wat zeezout en peper op. Leg in het midden van de frittata halve plakjes citroen. Verdeel de rest van de cocktailgarnalen en de olijven erover. Lekker met stokbrood.

Ingrediënten

  • 250 gr kabeljauw
  • 125 gr voorgekookte cocktailgarnalen
  • 1 courgette
  • 4 tomaten
  • 1 citroen in halve plakjes
  • 4 stengels lente ui
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • 4 teentjes knoflook uit de pers
  • 3 el verse dille, 2 el fijngehakte munt
  • 150 ml witte wijn
  • 100 gr volle Griekse yoghurt
  • 4 el zelfrijzend bakmeel
  • 6 eieren
  • Olijven
  • Griekse olijfolie

Receptnummer: 2972


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18